7,50 €
Produkt je nedostupný

Veľmi obľúbené medové marhule, ktoré najlepšie poslúžia nakrájané k obohateniu jogurtu, pri pečení a varení ako náhrady cukru. Môžeme ich maškrtiť aj samotné. Rovnako ako ostatné sušené ovocie, aj marhule sú koncentrovaným zdrojom energie, cukru a živín. Okrem iného obsahujú vlákninu a v podstatnom množstve aj železo, vápnik, draslík a niektoré vitamíny.

Zber začína začiatkom júla, kedy sa zrelé marhule striasajú a zbierajú. Po zbere sa nechajú ležať tri dni na pruhoch tkaniny (alebo streche domčeka poľnohospodárov) a potom sa vykôstkujú. Tým, že sa plody sušia celé, si uchovajú viac šťavnatosti. Potom sa marhule ďalšie tri až štyri dni dosušujú na slnku a vzduchu. Pred vývozom sú umyté a roztriedené. Plody nie sú sírené, čo znamená, že neboli konzervované oxidom siričitým alebo siričitany. Tieto marhule sú pestované podľa zásad ekologického poľnohospodárstva.

Marhule pôvodne pochádzajú z Orientu a do stredomorskej oblasti boli dovezené pred dvoma tisícročiami. Naše marhule boli pestované v Malatyi vo východnej Anatólii. Toto turecké centrum marhúľ leží asi 1000 metrov nad morom a vďaka chladnej a suchej klíme náhornej roviny produkuje výnimočne šťavnaté a kvalitné plody. Tieto marhule pochádzajú z projektu TURECKO spoločnosti Rapunzel.

Sušené marhule - sušené ovocie jednodruhové. Skladujte v suchu.

Pre alergikov: Výrobok neobsahuje stopy alergénov.

Krajina pôvodu: Turecko

100 g obsahuje v priemere
  Energia 278 kcal / 1162 kJ
  Tuky 0.5 g
  z toho nasýtené mastné kyseliny 0.01 g
  Sacharidy 48 g
  z toho cukry 45 g
  Vláknina 18 g
  Bielkoviny 5 g
  Soľ 0.03 g
Čítať viac
Materiál

Draslík (1370 mg), Vápnik (82 mg), Železo (4.4 mg), Vitamín A (5.97 mg)

Draslík
Vápnik
Železo
Vitamín A
Čítať viac

Komentáre

comments powered by Disqus
0