8,00 €
100 g 0,80 €

Inkovia nazývajú quinou matkou obilia, aj keď sa v skutočnosti nejde o obilninu, ale o semená druhu merlíku. Quinoa obsahuje vysoké množstvo bielkovín, a preto ju vyhľadávajú vegáni.

Skladovať v suchu.

Príprava: Prepláchneme studenou vodou a na 1 hrnček quinoa pridáme 2 hrnčeky vody. Privedieme k varu a varíme cca 15 min “na skus“.

Použitie: Quin používame ako prílohu namiesto ryže či zemiakov, ako základ sýtych šalátov a závarku do polievok, ak príprave sladkých kaší a nákypov.

Krajina pôvodu: Bolívia / Peru

 

100 g obsahuje v priemere
  Energia 360 kcal / 1506 kJ
  Tuky 5 g
  z toho nasýtené mastné kyseliny 0.6 g
  Sacharidy 60.8 g
  z toho cukry 2.1 g
  Bielkoviny 13.8 g
  Soľ 0.01 g
Čítať viac

Komentáre

comments powered by Disqus
0