3,00 €
100 g 0,30 €

Pohánka predstavuje bezkonkurenčnú zdroj rutinu, ktorý vracia pružnosť cievam a prináša úľavu pri kŕčových žilách.  Pravidelná konzumácia pohánky lieči hemeroidy. Pohánka z pôdy vyťahuje látky, ktoré môžu byť pre človeka užitočné. Je tak obilninou, ktorá prináša silu, je účinná pri únave i rekonvalescencii a zvyšuje odolnosť voči infekciám.

Návod na prípravu: pred použitím pohánku preperte v horúcej vode a nechajte na sitku osušiť. Potom ju na panvici na sucho opražte, až je pohánka horúca. Zalejte vriacou vodou, osoľte a pod pokrievkou duste na miernejšom ohni asi 15-20 minút. Pri varení dávkujte vodu tak, aby ste ju nemuseli zlievať. Lúpanú pohánku môžete pridávať do polievok ako závarku (varí sa domäkka 3-5 minút). Veľmi sa osvedčila ako príloha (napr. namiesto ryže).

Skladovanie: skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%

Zloženie: pohánka

 

 

 

100 g obsahuje v priemere
  Energia 343 kcal / 1435 kJ
  Tuky 3.4 g
  z toho nasýtené mastné kyseliny 0.74 g
  Sacharidy 71.5 g
  Vláknina 10 g
  Bielkoviny 13.3 g
Čítať viac
Materiál

Draslík (460 mg), Fosfor (347 mg), Horčík (231 mg), Sodík (1 mg), Vitamín B2 (0.43 mg), Vitamín B3 (7.02 mg)

Draslík
Fosfor
Horčík
Sodík
Vitamín B2
Vitamín B3
Čítať viac

Komentáre

comments powered by Disqus
0