2,50 €
100 g 0,25 €

Raž v bio kvalite.

Raž ozimná sa používa napríklad pri pečení chleba alebo prípravu kaše. Podobne ako ostatné obilniny, je vhodná ako príloha alebo samotná, napríklad v kombinácii s ryžou, do mäsových aj zeleninových zmesí – výborná je napríklad s opraženou cibuľkou a so zeleninou.

Rovnako ako ostatné obilniny, je raž vhodná na naklíčovanie. Naklíčená raž má sviežu a šťavnatú chuť a zaujímavo doplní akýkoľvek pokrm.

PRÍPRAVA

Raž dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou, nasypte do hrnca so studenou vodou, osoľte a pridajte kvapku oleja. Varte pod pokrievkou bez miešania. Po 30 minútach je zrno chrumkavé, po 60 minútach je rozvarené a vhodné do nátierok. Po uvarení nechajte 5 minút odstáť.

ZLOŽENIE

Bio raž.

Alergény: obsahuje lepok.

SKLADOVANIE

Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 75%.

NUTRIČNÉ HODNOTY NA 100 G 

Energia 1 522 kJ / 360 kcal
Tuky 1,6 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,20 g
Sacharidy 70,00 g z toho cukry 1,10 g
Vláknina 13,00 g
Bielkoviny  9,70 g
Soľ  <0,01 g

VÝROBCA

Česká republika

Čítať viac

Komentáre

comments powered by Disqus
0