6,00 €
500 g 3,00 €
100 g 6,00 €

100% tapioková škrobová múka. Tapioková múka je výborná na pečenie. Plnohodnotne dokáže nahradiť bežnú pšeničnú múku, čo ocenia najmä tí, ktorí držia bezlepkovú diétu.

Tapioková múka môže vďaka svojim vlastnostiam zväčšiť objem chleba. Pečivo vyrobené z tejto múky vydrží o niekoľko dní dlhšie ako bežný chlieb, je jemné a menej sa drobí.

Tapiokovú múku môžeme použiť aj na prípravu sladkého aj slaného cesta, na zahustenie omáčok a iných pokrmov. Môžeme ňou nahradiť aj vaječný bielok pri pri príprave báboviek, fašírok alebo zemiakových placiek.

Mäso alebo ryby pred pečením posypané tapiokovou múkou sú vláčnejšie a majú výraznejšiu chuť.

Tapiokovú múku môžeme použiť aj na klasický trojobal namiesto strúhanky, zmiešanú napríklad s parmezánom.

Tapioková múka je zdravým zdrojom uhľohydrátov, má nízky obsah cholesterolu a neobsahujú nezdravé tuky. Tapioka obsahuje vápnik, fosfor, draslík a horčík. Neobsahuje lepok a môže byť preto súčasťou bezlepkovej diéty pre celiatikov.

Maniok, z ktorého pochádza tapioka, je subtropický 1-3m vysoký krík, s jedlými 30-40cm dlhými hľuzami s vysokým obsahom škrobu, bez obsahu lepku. Z manioku sa vyrába tapioková múka alebo tapiokové perly.

ZLOŽENIE

100% tapioková škrobová múka

Čítať viac

Komentáre

comments powered by Disqus
0