Bio pšenová múka

(1 kg)
10,00 €
100 g 1,00 €
500 g 5,00 €

Už starí Gréci a Egypťania využívali pšeno v kuchyni. Robili si z neho napríklad chlieb, pivo, dokonca aj liehoviny. Starí Slovania si z neho vyrábali rôzne kaše a polievky, čo sa zachovalo i do dnešnej modernej doby. Pšeno však postupne začalo zanikať, pretože prišlo na rad pestovanie ryže. Pšeno poznali už naši predkovia. Ide o lúpané proso, pochádzajúce z Číny. V dnešnej dobe sa môžme tešiť jeho obľube spojenou s pestovaním aj v našich podmienkach. 
Pre tých, čo pšeno nepoznajú, je to zásaditá potravina, ľahko stráviteľná, nenáročná na prípravu, chutná, sýta a výživná. Konzumovať by sme ho mali pretože obsahuje veľa telu prospešných látok: voda, tuk, bielkoviny, sacharidy, draslík, fosfor, železo, vláknina, vápnik, meď, mangán, magnézium, sodík, selén, zinok, vitamíny B, E, K a kyselinu listovú.

Pšeno neobsahuje lepok, môžu ho konzumovať aj ľudia trpiaci celiakiou. Základné živinou v pšene sú sacharidy. Pšenová múka je vhodná pre bezlepkovú diétu, pečie sa z nej výborné pečivo, placky aj najrôznejšie sladké sušienky. Obsahuje vlákninu.

Krajina pôvodu: 
Poľsko

NUTRIČNÉ HODNOTY NA 100 G

Energia 1490 kJ / 356 kcal
Tuky 4,2 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g 
Sacharidy73,3 g z toho cukry 0 g
Bielkoviny 10,5 g
Soľ 0 g

Čítať viac

Komentáre

comments powered by Disqus
0